Welkom

 

 

STREEKACTIVITEITEN NABIJ HOTEL BEEKZICHT HARDENBERG

 

Het Hotel Beekzicht is gelegen in het buurtschap Brucht, gelegen in het prachtige Vechtdal en maakt deel uit van de gemeente Hardenberg.

 

Hardenberg is een toeristisch bruisende gemeente. En door haar krachten te bundelen met overige gemeenten die worden doorkruist door de rivier de 'Vecht' is een gebied ontstaan van een internationaal toeristische allure! Mensen komen van heinde en ver om te genieten van de wonderschone natuur die het Vechtdal herbergt. De bossen, heide, maar vooral de naaste omgeving van de rivier de 'Vecht' heeft een enorme aantrekkingskracht. Het Vechtdalpad is na de realisatie ook één van de meest belopen paden van Nederland. Een heuse aanrader!

 

Maar het Vechtdal kent natuurlijk niet alleen natuur. Ook de verschillende steden in het Vechtdal (Ommen, Dalfsen, Hardenberg, Zwolle) en de vele kernen om deze steden heen, dragen hun steentje bij aan de goede toeristische uitstraling van het Vechtdal. Iedere zomer, maar ook in de winter, is wel iets te beleven. Van de traditionele volksfeesten tot kleinschalige culturele activiteiten, zoals het ambachtenfestival in Hardenberg.

 

Omdat ons Hotel gelegen is dicht bij Hardenberg, zullen wij ons echter beperken tot Hardenberg en haar vele mogelijkheden om er op uit te trekken. Hierna volgen enkele links.

 

Een wereldberoemd pretpark en gelegen op 15 minuten afstand van Hotel Beekzicht: Ponypark Slagharen.

 

Het natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg, kan meer informatie geven over de rivier de Vecht en de natuur eromheen. Daarnaast organiseert de Koppel tentoonstellingen en excursies in het Vechtdalgebied voor jong en oud. www.dekoppel.com

 

Allerlei evenementen/activiteiten in Hardenberg én haar 27 kernen! Alle vindt u achterdeze link naar de site van de Stichting Hardenberg Promotie. Maar ook de website van deEvenementenhal Hardenberg biedt u een goed zicht op de activiteiten die in onze streek plaatsvinden.

 

Wereldberoemd zijn een tweetal tuinen binnen de gemeentegrens. De Botanische tuinen van Ada Hofman (Loozen) en de Tuinen van Mien Ruys (Dedemsvaart). Zeker een bezoek waard van de liefhebber van groene vingers.

 

Salland staat ook wel bekend als Aspergeland. Het 'witte goud' vindt in haar seizoen gretig aftrek bij de smikkelaars en smulpapen. En terecht. Een kijkje bij Aspergeboerderij 'Het Nijenhuis' in Diffelen is voor de liefhebbers van deze groente een must. Ga eens kijken!

 

En zo is er nog veel meer....

Infocentrum Vechtdal       Historie voor het grijpen!

Voorveghter:                  Cabaret, toneel, dans en muziek in het Hardenbergse Theater.

 

Bruchterbeekweg 28, 7696 BA HARDENBERG (Brucht),

Telefoonnummer: 0523-232619

Email: HotelTheehuis@Beekzicht.nl